25 marca przedszkolaki świętowały Międzynarodowy Dzień Gofra. Podczas zajęć dzieci poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętów kuchennych oraz utrwaliły przestrzeganie zasad higieny podczas przygotowania posiłku.
Pani Kasia zdradziła im swój niezawodny przepis na pyszne i chrupiące gofry. Mali kucharze z wielkim zapałem odmierzali składniki na ciasto. Kiedy wypieki były już gotowe, każde dziecko mogło wykazać się kreatywnością i udekorować swojego gofra według własnego uznania. Do tej pysznej dekoracji posłużyły owoce, takie jak: borówki, maliny, banany, winogrona i jabłka. Nie zabrakło również uwielbianej przez większość dzieci bitej śmietany, dżemu owocowego, a także cukru pudru.
Wspólna praca sprawiła, że dzieci były uśmiechnięte i zadowolone. Natomiast degustacja pyszności dostarczyła dzieciom wiele przyjemności i radości. Gofry wyszły wyśmienite, a ich zapach unosił się w całej szkole.